Uusimmat artikkelit
14 joulukuu 2022
GroPro AB sijaitsee “Ruotsin hernepääkaupungissa” Bjuvissa. Liity seuraamme ja tapaa GroPron toimitusjohtaja Bengt Persson, joka on kiertotalouden kehityksen uranuurtaja elintarvikealalla, ja lue miten Green Origin -kaasu auttaa rajoittamaan hiili-intensiteettiä elintarviketuotannossa.
29 maaliskuu 2022
IKEAn tavaratalo Malmössä haluaa osallistua kiertotalouteen entistäkin enemmän, myös omien keittiöidensä toiminnan kautta. Mikä voisi olla paikallisempaa kuin oman salaatin viljely kehittyneen tekniikan ja ilmastofiksun kaasun avulla viljelylaatikossa suoraan tavaratalon pysäköintialueella?
1 lokakuu 2021
Pohjoismaissa on paljon pienehköjä panimoita. Jotkut niistä harjoittavat kaupallista toimintaa, kun taas toiset ovat pelkkiä harrastusprojekteja. Huomionarvoista on, että monet näistä mikropanimoista valmistavat erittäin korkealaatuista olutta.
2 joulukuu 2020
Jopa 1,2 miljardia tonnia elintarvikkeita menee hukkaan joka vuosi maailmassa. Tämä ei ole hyvä asia, tarkasteleepa asiaa sitten eettiseltä tai taloudelliselta kannalta, koska tämän hävikin kustannukset ovat lähes 825 miljardia euroa vuodessa. Tätä taustaa ajatellen kaikki ruokahävikin vähentämistoimenpiteet ovat tervetulleita.
12 lokakuu 2020
Sopivien pakkausten valinta ja muotoilu elintarvikkeille ei ole mikään helppo tehtävä, etenkään sen takia, että pakkauksen laatu ja ulkoasu vaikuttavat tuotteen houkuttelevuuteen merkittävästi. Yksi tärkeimmistä laatuparametreista on tietenkin säilyvyys. Pidemmästä säilyvyysajasta on luonnollisesti hyötyä paitsi valmistajalle, myös kuluttajalle.
29 heinäkuu 2020
Suomen Edsevössä sijaitseva Ole´s on perheyritys, joka valmistaa korkealaatuisia hampurilaispihvejä ja kebabtuotteita. Ole’sin tuotteita myydään tukkuliikkeille, ravintoloille ja hampurilaisravintoloille kaikkialla Suomessa. Ole’s näkee kestävän kehityksen tärkeänä ja he ovatkin tuoneet markkinoille ensimmäisen ilmastoneutraalin pihvin.
3 lokakuu 2019
Viimeisimmät kehitysaskeleet mahdollistavat täydellisen lämpötilansäätelyn lihan, kalan, siipikarjan, vihannesten, juuston, pastan ja muiden elintarvikkeiden tuotannon ja kuljetuksen aikana. Tämä tuo joitakin merkittäviä etuja.
16 elokuu 2019
Vielä hiljattain länsimaissa oli itsestään selvää, että yksi päivän aterioista sisälsi lihaa, eikä monikaan ollut kasvissyöjä. Tällä hetkellä sen sijaan yhä useampi valitsee osa-aikaisen sekasyöjän eli fleksaajan elämäntavan. Lihankulutus vähenee kestävämpien viljelykasvien ja enemmän kasviksia sisältävän ruoan hyväksi. Jopa maailman suurin pikaruokaketju McDonald's noudattaa suuntausta ja toi muutama vuosi sitten Ruotsissa ja Suomessa markkinoille ensimmäisen vegaanihampurilaisen, McVeganin.
19 kesäkuu 2019
Jos yritys rikkoo kylmäketjua koskevia sääntöjä, sille voi aiheutua vakavia taloudellisia seurauksia ennen kaikkea siksi, että rikkeet voivat aiheuttaa asiakkaalle vakavia terveysongelmia.
16 toukokuu 2019
Tunnettu tosiasia on, että nesteissä, kuten juomissa, kastikkeissa, oliiviöljyssä tai lääkkeissä, oleva happi aiheuttaa hapettumista. Ja koska hapettuminen vaikuttaa haitallisesti tuotteiden säilyvyyteen, on suositeltavaa minimoida hapen määrä niin paljon kuin mahdollista. Happikäsittelyllä tarkoitetaan toimenpiteitä, jotka pitävät lopputuotteiden happijäämät mahdollisimman vähäisinä.
11 huhtikuu 2019
Viranomaiset ja kuluttajat asettavat elintarviketeollisuudelle oikeutetusti yhä korkeampia hygieniavaatimuksia. Air Liquiden viimeisimmän sukupolven huipputeknisten Cryo Cabinet -kryokaappien myötä esitellään useita innovatiivisia tekniikoita, jotka täyttävät nämä vaatimukset optimaalisella tavalla.
7 maaliskuu 2019
Finn Spring Oy on Suomen suurin lähdeveden tuottaja. Perheyritys perustettiin vuonna 1991, ja sillä on nykyään 80 työntekijää. Finn Spring Oy sijaitsee Keski-Pohjanmaalla ja tuottaa yli 80 miljoonaa litraa lähdevettä vuodessa.
11 helmikuu 2019
Köyhä tai rikas, yksityishenkilö tai yrittäjä – kaikkien on tärkeää ajatella, haluta ja toimia kestävällä tavalla. Kun lisäät elintarvikkeiden säilyvyyttä laadusta ja tuoreudesta tinkimättä, vähennät ruokahävikkiä.
17 lokakuu 2018
On erittäin tärkeää suhtautua ammattimaisesti kysymyksiin, jotka koskevat hygieniaa elintarviketeollisuudessa. Pienilläkin puutteilla voi olla pitkäkestoisia ja vakavia vaikutuksia.