Minulla on jo joitakin ideoita siitä, miten voin kehittyä pitkällä aikavälillä!

19/05/2022

jeannine-frijns
Naiset teknisellä alalla: Jeannine Frijns

Aluksi oli tarkoitus, että Jeannine tekisi vain harjoittelun Air Liquidella. Molemmat osapuolet olivat kuitenkin niin tyytyväisiä, että hänelle tarjottiin pian työtä prosessiteknikkona.

Jeannine Frijns kasvoi Wateringenissä – pienessä kaupungissa Alankomaiden eteläosassa – ja suunnitteli ensin uraa hammas- tai eläinlääkärinä. Myöhemmin hän kiinnostui kemiasta ja matematiikasta ja aloitti opinnot Delftin teknillisessä yliopistossa. Siellä hän suoritti kandidaatin tutkinnon molekyylitieteissä ja tekniikassa ja sen jälkeen maisterin tutkinnon kemiantekniikassa.

Toivelista

– Yritykset vierailivat yliopistossa kertomassa itsestään. Air Liquide, josta en ollut kuullut mitään sitä ennen, oli yksi vierailevista yrityksistä, Jeannine kertoo. – Minun oli suoritettava harjoittelujakso, ja sain Air Liquidesta hyvän ensivaikutelman.

Jeannine halusi suorittaa harjoittelujakson suuressa kemian alan yrityksessä, jossa painotettaisiin vastuullisuutta ja joka sijaitsisi lähellä kotia. – Kerroin kiinnostuksestani ja lähetin CV:n samana iltana. Pääsin haastatteluun muutaman päivän päästä.

Autoterminen reformointi

– Harjoittelujakson jälkeen aloitin työn prosessiteknikkona Air Liquiden Rozenburgin-tehtaalla lähellä Rotterdamia.

– Työssäni on keskeistä autoterminen reformointi. Tuotantoyksikössäni, joka on yksi toimipisteen monista tuotantoyksiköistä, valmistetaan synteettistä kaasua maakaasusta, höyrystä ja puhtaasta hapesta. Tehtävänäni on optimoida tuotanto ja parantaa mahdollisuuksien mukaan turvallisuutta entisestään sekä vähentää päästöjä. Jos jokin menee vikaan jossakin tai jos huoltoseisokin suunnittelu on ajankohtaista, vastaan asian hoitamisesta yhdessä kollegojeni kanssa.

Vastuullisesti tuotettu höyry

– Olen esimerkiksi työskennellyt hankkeessa, jossa höyryä halutaan tuottaa entistä vastuullisemmin ottamalla käyttöön integroitu sähkökattila. Olen jo suunnitellut ja laskenut erilaisia skenaarioita sitä varten. 

– Valvon myös jäähdytysvesi- ja höyryjärjestelmiä koko toimipisteessä ja olen elintarviketurvallisuustiimin jäsen. Tiimissä käsitellään esimerkiksi virvokkeissa käytettävää hiilidioksidia. Jos kaasu on yksi ainesosista, tarvitaan useita tarkastuksia.

Team Technology

– Kuulun Technology-tiimiin, joka on mukava 11 hengen tiimi. Suurin osa tiimin muista jäsenistä on nuoria kollegoja. Tiimissä on onneksi myös muutama työntekijä, jolla on pitkä kokemus ja paljon osaamista toimipisteen teknisistä prosesseista.

– Viihdyn täällä erittäin hyvin. Toimipisteessäni on useita Air Liquiden tuotantoyksiköitä, kuten höyryn ja sähkön tuotannossa käytetyt yhteistuotantoyksiköt, vetylaitokset ja tietenkin autotermisen reformoinnin yksikkö, jossa itse työskentelen. Tästä syystä työpaikallani on vilkasta ja kiinnostavaa ja kehitys on jatkuvaa. Tämä pätee varsinaisten tuotantoyksiköiden lisäksi laajemmin koko yhtiöön. Mietitäänpä vaikka sitä, mikä merkitys vedyllä tulee olemaan lähitulevaisuudessa.

Tulevaisuuden suunnitelmat

– Minulla on jo joitakin ideoita siitä, miten voin kehittyä Air Liquidella pitkällä aikavälillä. Kiinnostavia vaihtoehtoja on useita, mutta haluan aluksi jatkaa muutaman vuoden prosessiteknikkona.

Ota yhteyttä