”Air Liquidella karttuu itseluottamusta, jota tarvitaan itselle tärkeiden projektien käynnistämiseen”

01/06/2022

Morgane Dignan
Morgane Dignan, Digital Transformation & Innovation Manager

Morgane Dignan aloitti työskentelyn Air Liquidella niin sanotussa VIE-ohjelmassa (Volunteer for International Experience) ja sai myöhemmin vakinaisen työpaikan digitalisaatio- ja innovaatiojohtajana.

Ennen uutta tehtäväänsä Morgane työskenteli digitalisaation projektijohtajana Air Liquiden muutostiimissä. Hän jatkaa samaa työtä – käynnistämällä projekteja joustavan digitalisaation edellyttämiin työkaluihin liittyen – uudessakin tehtävässään. Rooli ei ehkä ole täysin itsestään selvä ihmiselle, joka on opiskellut graafista suunnittelua Ecole d'art Maryse Eloy -oppilaitoksessa Pariisissa.

”Opin siellä muun muassa ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja vastaamaan niihin visuaalisilla keinoilla”, Morgane kertoo. ”Näistä valmiuksista oli myöhemmin hyötyä viestintätoimiston AD:nä. Työskentelin sen jälkeen freelancerina digitalisaatioprojekteissa televisiota ja elokuvafestivaaleja varten sekä verkkosivujen suunnittelun alalla. Minua alkoivat sen jälkeen kiinnostamaan yhä enemmän projektien organisointi ja tehtäviin sopivien osaajien etsiminen. Halusin koordinoida ja luoda uusia ratkaisuja yhdessä muiden kanssa.”

Innovaatioprojektien johtaminen

Morgane päätti jatkaa opiskelua ja suoritti maisterin tutkinnon pääaineena innovaatioprojektien johtaminen Sorbonnen yliopistossa Pariisissa (MBA, Innovation Project Management, Sorbonne Graduate Business School). Sen jälkeen hän työskenteli SNCF:llä, joka on Ranskan valtion rautatieyhtiö, ja La Paillassella, joka on avoin tutkimuslaboratorio Pariisissa. Tässä vaiheessa Morgane sai ensikontaktin Air Liquideen.

”Eräs ystäväni työskenteli VIE-ohjelmassa Marokossa. Hän oli erittäin innostunut työstään ja kertoi, että VIE-ohjelma voisi avata kiinnostavia mahdollisuuksia minulle. Aloin etsiä tietoja VIE-ohjelmasta ja havaitsin, että Air Liquide on yksi ohjelmaa tukevista yrityksistä. Luin lisää Air Liquidesta ja tutustuin yrityksen dynamiikkaan, kunnianhimoisiin tavoitteisiin ja hyvään henkeen. Niinpä päätin hakea yritykseen töihin.”

Toistaiseksi voimassa oleva työsuhde tai VIE

”Tulevat esimieheni olivat hyvin innostavia. Yhteys oli heti hyvä, ja tunsimme molemminpuolista luottamusta. Työn sisältö vastasi täysin odotuksiani: Sain hallita muutoksia tiiviissä yhteistyössä työntekijöiden kanssa ruohonjuuritasolla ja esimiesten kanssa. Pystyin toteuttamaan hyviä ja käytännöllisiä muutoksia.”

Morganelle ei kuitenkaan ollut itsestään selvää, että valinta kohdistui Air Liquideen. Tilapäisen VIE-työsuhteen sijasta hän olisi voinut valita jonkin useista mahdollisista toistaiseksi voimassa olevista työsuhteista muissa yrityksissä. ”Siinä oli riskinsä. Minulla oli kuitenkin hyvä tunne Air Liquidesta. Olin lisäksi kuullut, että VIE-paikka on erittäin hyvä tapa päästä sisään yritykseen ja että minulla olisi mahdollisuus saada vakituinen työpaikka, jos suoriutuisin hyvin. Näin tapahtui.”

Digital & Data Science Team

”Työskentelen digitalisaatio- ja innovaatiojohtajana. Työskentelen noin kymmenen hengen tiimissä – Digital & Data Science Team, joka on osa Central Performance Center -keskusta Brysselissä – osastolla, joka vastaa Air Liquiden yritysryppään suurista teollisuusasiakkaista Pohjois-Euroopassa ja CIS-maissa (Benelux-maat, Venäjä, Pohjoismaat ja Kazakstan). Tiimin tavoitteena on parantaa operatiivista toimintaa ja yrityksen tehokkuutta digitaalisten työkalujen ja tietojenkäsittelyopin avulla. Tavoitteenani on edelleen toteuttaa digitaalisia työkaluja, joilla keskitetystä toiminnasta vastaavan Brysselin-osaston ja yritysryppään eri tuotantolaitosten välistä yhteyttä voidaan parantaa.”

”Aiemmin tein työtä näiden työkalujen lanseeraamiseksi. Nyt on aika jatkaa tätä työtä kehittämällä ja optimoimalla ratkaisuja edelleen. Käytämme digitaalisia työkaluja, jotta voimme auttaa koneenkäyttäjiä ja teknikoita tekemään päivittäiset toimet turvallisesti ja tehokkaasti. Käytämme lisäksi niitä laaja-alaisempia työkaluja koordinoinnin optimoimiseksi eri tiimien välillä. Tutkimme myös älysilmälasien kaltaisia innovatiivisia ratkaisuja, joita haluamme käyttää koulutustarkoituksissa ja etäavustamiseen.”

Seuraavan sukupolven SMR-X, digitalisoitu laitos

Morgane työskentelee Everen-toimistossa, minkä lisäksi hän vierailee usein Air Liquiden tuotantolaitoksissa. ”On tärkeää olla suoraan yhteydessä työntekijöihin, jotka käyttävät digitaalisia työkalujamme. Heiltä saan todella arvokasta palautetta. Morganen työ liittyy myös seuraavan sukupolven SMR-X-vetykaasulaitokseen Antwerpenissä. ”SMR-X-laitoksesta tulee ensimmäinen sisäinen, digitalisoitu laitoksemme, jossa on käytössä lähes kaikki kehittämämme digitaaliset työkalut ja tietojenkäsittelytyökalut.”

”Työni mukaviin puoliin kuuluu vuorovaikutus erilaisten ihmisten kanssa – opin heiltä paljon joka päivä. Air Liquiden työntekijät ovat yleensä hyvin sitoutuneita. He varaavat aikaa hyvien vinkkien ja arvokkaan asiantuntijaosaamisen jakamiseen.”

Tee-se-itse-menetelmä

”Vapaus tehdä sitä, mitä itse haluat, on suuri. Voi ehdottaa projekteja ja vastata niiden toteutuksesta, jos ehdotus hyväksytään. Tai sitten voi toteuttaa ne itse. Sisäinen, digitaalinen SMR-X-projektimme alkoi tällä tavalla. On tärkeää ja erittäin myönteistä, että johto pyytää työntekijöitä esittämään strategisia ehdotuksia.”

”Air Liquidella on tarjottavana paljon kansainvälisiä työpaikkoja. Vapaita työpaikkoja on tavallisesti useita, ja urakehitystä tuetaan auliisti.”

”Itse esimerkiksi haluaisin jatkaa työtä muutosten ja innovaatioiden parissa vielä pitkään. Esimerkiksi vetykaasun merikuljetuksiin liittyvä työ olisi tällaista. Liityin mukaan Air Liquiden ALLEX-koulutus- ja kehitysohjelmaan (Air Liquide Leading Excellence eli ALLEX) joulukuussa 2020. Toivon, että voin aloittaa ensimmäisessä ALLEX-tehtävässäni ulkomailla ja saan uusia haasteita ja mahdollisuuden kokeilla uusia työskentelytapoja.”

Ota yhteyttä