”Minua kannustetaan koko ajan olemaan parempi”

02/08/2021

Olga Zouboff

Olga Zouboff viihtyy hyvin työssään Air Liquidella: ”Minua kannustetaan ja tuetaan koko ajan olemaan parempi. Aina tapahtuu jotakin uutta, joten työ pysyy mielenkiintoisena”, sanoo Olga.

”Valitsin jatko-opinnoissani kieli- ja kaupallisen koulutuksen ja sen jälkeen johtajuuden maisterikoulutuksen. Se ei ole ehkä ilmeisin koulutus Air Liquiden kaltaisessa teollisessa työpaikassa”, sanoo Olga.

Teknisiä ja taloudellisia haasteita

Ennen kuin Olga aloitti Air Liquidella, hänellä oli jo takanaan menestyksekäs ura ENGIE-nimisessä yrityksessä. ”Ensimmäisenä ENGIEN vuonna osallistuin työkiertoon, jotta oppisin tuntemaan yrityksen eri osastoja. Sen jälkeen työskentelin Gas Transport Managerina muutaman vuoden, ennen kuin sain tehtävän, jossa vastasin yrityksen voimalan optimoinnista”, kertoo Olga.

”Työssä oli tekninen puoli, sillä siinä oli pakko huomioida tuotantokapasiteetin rajoitukset, ja taloudellinen puoli, johon liittyi ”make or buy” -päätöksen tekeminen siitä, pitäisikö meidän tuottaa sähköä vai ostaa sitä markkinoilta”, Olga jatkaa.

”Kun olin ollut kahdeksan vuotta ENGIEllä, tunsin olevani valmis uuteen haasteeseen. Tein töitä freelancer-konsulttina vuoden ajan, mutta lopulta päätin, että haluan palata takaisin palkkatyöhön. Hieman myöhemmin päädyin Air Liquidelle rekrytointiyrityksen kautta, ja aloitin työt täällä tammikuussa 2019”, sanoo Olga.

SIO Performance Center

Olga työskentelee SIO Performance Center -keskuksen energiaosastolla Brysselissä. ”SIO on lyhenne sanoista ”Smart and Innovative Operations”. Osaston perustavoitteena on hallita ja hyödyntää tuotantomahdollisuuksiamme parhaalla mahdollisella tavalla sekä parantaa asiakaskokemusta. Minä ja kollegani keskitymme yrityksen energiastrategiaan”, kertoo Olga.

”Työtehtäviini kuuluu energiansäätelyn huolellinen tarkkailu, jotta voimme arvioida ja seurata, miten se vaikuttaa liiketoimintaamme. Nautin myös osallistumisesta erilaisiin uusiutuvan energian projekteihin, mikä on yksi toimenpiteistä konsernin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi”, Olga jatkaa.

”Työtehtäväni ovat ylipäänsä niin vaihtelevia, ettei yksikään päivä ole samanlainen. Yhteistyö kollegojeni – kolmen naisen ja kolmen miehen – kanssa toimii todella hyvin. Ilmapiiri on mukava ja rento, ja ryhmähenkemme on huippu!”, sanoo Olga.

Tasapaino työ- ja yksityiselämän välillä

”Jos haluaa menestyä Air Liquiden kaltaisessa innovatiivisessa yrityksessä, täytyy osata käsitellä kaikenlaisia haasteita ja sisäistää valtavasti teknistä tietämystä. Se on myös syy siihen, miksi viihdyn täällä niin hyvin: minua kannustetaan ja tuetaan koko ajan olemaan parempi. Koko ajan tapahtuu jotakin uutta, joten työ pysyy mielenkiintoisena”, sanoo Olga.

”Työn ja yksityiselämän tasapainottaminen ei ole aina niin helppoa, erityisesti jos on kahden lapsen äiti kuten minä. Air Liquidella se toimii kuitenkin todella hyvin suureksi osaksi täällä vallitsevan joustavuuden ansiosta. Jos esimerkiksi tarvitsen puoli päivää vapaata lapseni sairastuessa, se on harvoin ongelma. Tällainen luo mukavan ja rakentavan työtilanteen, joka tekee hyvää sekä työlle että yksityiselämälle”, lopettaa Olga.

Ota yhteyttä