He työskentelevät osallistavan työpaikan eteen

Monialainen, rajat ylittävä eurooppalainen tiimi on laatinut toimintasuunnitelman osallisuuden ja monimuotoisuuden lisäämiseksi.
Henkilötarina
|
5 toukokuu 2020

Air Liquide Europe Industries perusti viime vuonna monialaisen, rajat ylittävän tiimin, joka sai tehtäväkseen laatia toimintasuunnitelman työntekijöiden osallisuuden ja monimuotoisuuden lisäämiseksi. Tiimin painopistealueena olivat tasa-arvoisuus ja eri sukupolvien osallistaminen. Tiimin ajatukset on nyt muotoiltu toimintasuunnitelmaksi, joka täydentää ja tukee yrityksen henkilöstöosastojen jo aiemmin aloittamaa työtä.

Élodie Déjean ja Andreas Melcher ovat mukana Air Liquiden eurooppalaisessa tiimissä, joka on laatinut toimintasuunnitelman osallisuuden ja monimuotoisuuden lisäämiseksi. He uskovat voivansa sitouttaa kollegansa kestävämmän työpaikan kehittämiseen.


Élodie Déjean ja Andreas Melcher kuuluvat tiimiin, joka pyrkii edistämään osallisuutta ja monimuotoisuutta.

Élodie selittää osallisuuden ja monimuotoisuuden välistä eroa: "Työntekijöiden erilaisuus johtuu monista syistä. Jotkut asiat ovat itsestään selviä, kuten sukupuoli, ikä tai etninen tausta, kun taas toiset ovat huomaamattomampia, kuten kokeneisuus, sosioekonominen asema ja uskonto."

Hän jatkaa: "Osallisuus tarkoittaa erilaisten ominaisuuksien hyväksymistä ja kunkin yksilön arvostamista. On erittäin tärkeää kannustaa ihmisiä oikeudenmukaisuuteen, kunnioitukseen ja avoimuuteen. Näitä arvoja ilmentävässä työympäristössä työntekijät tuntevat olonsa mukavaksi, motivoituneeksi ja arvokkaaksi omana itsenään ja omalla panoksellaan. Tämä on tehokkaan tiimityön ydin."

Andreas kertoo, miksi tämä on Air Liquidelle tärkeää yrityksenä: "Air Liquide on suuri kansainvälinen yritys, jonka tuotteita ja sovelluksia käytetään hyvin monenlaisilla alueilla, kuten oluen hiilihapotuksessa ja rakettien laukaisussa avaruuteen. Tämän vuoksi monimuotoisuus on tärkeää, jotta yritys heijastaisi asiakkaiden erilaisia ominaisuuksia."

Élodie on samaa mieltä ja lisää: "Yrityksen optimaalinen toiminta edellyttää muutakin kuin monimuotoisuutta. Tarvitsemme myös osallistavan yrityskulttuurin, koska sen ansiosta työntekijät sitoutuvat edistämään yrityksen menestystä aktiivisesti muun muassa innovaatioiden, erilaisten projektien ja erinomaisen asiakaspalvelun kautta."

Osallisuus on siis ratkaisevan tärkeää toiminnan kannalta. Millaisia aloitteita tiimissä on tehty?
"Benelux-maissa olemme aloittaneet työn varjostuksen, jossa nuoremmat ja vanhemmat työntekijät pääsevät jakamaan osaamistaan ja vahvistamaan yhteistyötään", kertoo Andreas ja lisää: "Helpotimme myös naisille suunniteltujen suojavaatteiden hankintaa, ja tämän vuoksi naiset ovat alkaneet tuntea olonsa työpaikalla varmemmiksi, mukavammiksi ja oikeutetuimmiksi."

Élodie jatkaa: "Pohjoismaissa aloitimme yhteistyön henkilöstöosaston ja naispuolisten insinöörien välillä. Naisinsinöörit osallistuvat nyt teknisten roolien työpaikkailmoitusten laadintaan, ja olemme jo huomanneet kasvua naispuolisten hakijoiden määrissä."

"Koko Euroopan tasolla olemme järjestäneet monia vuorovaikutteisia työpajoja tiedostamattomista ennakkoluuloista, ja kannustamme työntekijöitä suorittamaan monimuotoisuutta ja menestystä käsittelevän verkkokurssin."

Tiimi on tehnyt vuodessa useita kiinnostavia aloitteita. Tavoitteena on tietenkin varmistaa, että osallisuus ja monimuotoisuus säilyvät päiväjärjestyksessä jatkossakin.

Osallisuus ja monimuotoisuus ovat elämäntapa, ja kollegat Air Liquidella näyttävät mallia!
 

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, mieluiten englanniksi, niin autamme sinua!

Jaa