"Kaiken kaikkiaan Summer School oli ihana kokemus, jota voin suositella lämpimästi"

Air Liquiden Summer School Pariisissa
Henkilötarina
|
22 tammikuu 2019

Air Liquiden Summer School on ainutlaatuinen ohjelma kansainvälisille talouden ja tieteen opiskelijoille, jotka haluavat tietää enemmän yrityksestä ja sen liiketoiminnasta.

Pia Biermann on saksalainen tyttö, joka aloitti Air Liquidessa kansainvälisessä harjoitteluohjelmassa ja päätti hakea Air Liquiden Summer Schooliin Pariisissa. Hän ja kaksikymmentäyhdeksän muuta huippuopiskelijaa valittiin osallistumaan tähän ainutlaatuiseen ohjelmaan…

"Pian sen jälkeen kun suoritin yritysjohdon kandidaatin tutkinnon Saksassa, aloitin Air Liquiden kansainvälisessä harjoitteluohjelmassa Air Liquide Belgiumissa. Ohjelmassa hakijat yhdistetään avoimiin harjoittelupaikkoihin kaikkialla maailmassa. Ohjelma oli erittäin myönteinen kokemus, joten päätin jatkaa toisella harjoittelukaudella Air Liquidessa", Pia sanoo.

Ohjelman esittely

"Erään keskustelun aikana HR Talent Managerini kertoi Summer School -ohjelmasta ja ohjelman tavoitteista. Hän sanoi, että täytän kaikki vaatimukset, joten päätin hakea ohjelmaan. Sain tietää, että Air Liquiden Summer School -ohjelma on mielenkiintoinen tilaisuus kaikkialta maailmasta tuleville opiskelijoille kokea Air Liquiden liiketoiminnan syvyys ja leveys. Joka heinäkuussa kolmekymmentä kansainvälistä opiskelijaa kutsutaan viikoksi Pariisiin. Ohjelman aikana vieraillaan useissa yrityksen osissa ja osallistutaan moniin koulutustilaisuuksiin. Tavoitteena on soveltaa saatuja tietoja asiaankuuluvan tapauksen parissa työskennellessä. Sen lisäksi, että opiskelijat saavat lisää tietoa päivittäisestä toiminnasta, he saavat myös tietoa tulevaisuuden suuntauksista ja teknologiasta. Lisäksi se on foorumi, jossa  eri kulttuureista ja erilaisista koulutustaustoista tulevat opiskelijat voivat keskustella ja vaihtaa tietoja."

Summer School: edut

"Olen saanut paljon hyötyä ohjelmasta, koska sain käsityksen liiketoiminta-alueista ja liiketoimintasegmenteistä, joita en tuntenut päivittäisestä työstäni. Sen ansiosta sain paremman käsityksen siitä, miten konserni toimii eri puolilla maailmaa ja miltä liiketoiminta ja tavoitteet näyttävät nyt ja tulevaisuudessa. Tästä on ollut minulle suurta hyötyä, koska Business Development -osaston työ on aina tulevaisuuteen suuntautunutta ja innovoivaa."
"Käsittelimme tapausta erittäin monimuotoisessa ryhmässä. Ryhmään kuului miehiä ja naisia, insinöörejä ja taloustieteen opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Tämä antoi meille hyvän käsityksen siitä, millaista on työskennellä Air Liquiden kaltaisessa teollisuusyrityksessä. Mutta Summer School tarjosi myös monia mahdollisuuksia kehittyä ammattimaisesti Air Liquiden ulkopuolella. Saimme esimerkiksi harjoitella työhönottohaastatteluja ja saimme apua CV:n laatimiseen."

Kaksikymmentä maata kattava verkosto

"Kaiken sen lisäksi, mitä sain Summer Schoolista ammatillisesti, oli fantastinen kokemus olla koko viikon ajan yhdessä monista eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Ryhmässämme oli opiskelijoita yli 20 eri maasta, joten oli erittäin mielenkiintoista vaihtaa kokemuksia ja saada tietoa siitä, miten muut harjoittelijat työskentelevät eri puolilla maailmaa Olen pitänyt yhteyttä moniin osallistujiin myös Summer Schoolin jälkeen, ja meille on jo ollut paljon iloa tästä verkostosta. Summer School oli kaiken kaikkiaan hieno kokemus, jota voin lämpimästi suositella kaikille opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään Air Liquidessa tulevaisuudessa."

Valmis hakemaan Air Liquiden Summer Schooliin?

Kysyttävää? Ota yhteyttä, mieluiten englanniksi, niin autamme sinua!

Lue lisää Air Liquidesta

Air Liquide on fantastinen työpaikka, jossa voit kehittää potentiaaliasi. Lue lisää uramahdollisuuksistasi kotisivuiltamme.

Tervetuloa Air Liquiden urasivuille!

 

Jaa