"Tuntuu erityisen innostavalta, kun piti löytää omia ratkaisuja projektia varten"

Charlotte Canard, projektipäällikkö (VIE)
Henkilötarina
|
25 helmikuu 2019

VIE (Volontariat International en Entreprises) on vastikään maisterin tutkinnon suorittaneille Euroopan kansalaisille tarkoitettu kansainvälinen harjoitteluohjelma. Lue lisää ohjelmasta täältä.

Charlotte Canard on kotoisin Ranskasta, ja on päättänyt asettua pysyvästi Belgiaan kierreltyään Suomessa ja Myanmarissa. Avoin VIE-paikka Air Liquidessa vaikutti merkittävästi päätökseen

"Luulen, että useimmat ihmiset ajattelevat, että suurten teollisuusyritysten, kuten Air Liquiden, kaikkia tärkeitä tehtäviä hoitavat ihmiset, joilla on tieteellinen tai tekninen tausta, mutta asia ei ole niin. Oma toimeni projektipäällikkönä Project Management Officessa on tästä hyvä esimerkki. Olen opiskellut yhteiskuntatieteitä ja kirjallisuutta Strasbourgissa ja suorittanut johtamiskurssin ESSEC International Business Schoolissa Pariisissa. Ne eivät ole luonnontieteellisiä aineita, mutta viihdyn silti hyvin Air Liquidessa. "

"Ennen kuin aloitin Air Liquidessa, työskentelin kaksi vuotta pariisilaisessa konsultointiyrityksessä, joka työskentelee kaupungistumisprojektin parissa. Sitten työskentelin kansalaisjärjestössä Myanmarissa. Mutta koska olin asunut Helsingissä muutaman vuoden ajan ja pidin Pohjois-Euroopan tyypillisestä elämäntavasta, päätin lopulta muuttaa takaisin. Kun näin Air Liquide Belgian VIE-tarjouksen, tiesin heti, että halusin hakea sitä."

Parantunut tehokkuus digitaalitekniikan ansiosta

Yksi Project Management Officen tärkeimmistä tavoitteista on yrityksen toiminnan tehostaminen. Tämä tehdään suurelta osin digitaalisten työkalujen avulla. Charlotte oli esimerkiksi vastuussa Android-sovelluksesta, joka auttaa insinöörejä suorittamaan huoltoja asiakkaan luona. Sovellus tarjoaa suoran pääsyn suunnitteluun ja auttaa insinöörejä luomaan toimenpideraportteja, jotka lähetetään suoraan asiakkaille.

Toinen mielenkiintoinen projekti on digitaalinen myyntisovellus, jossa voidaan laatia ja allekirjoittaa digitaalisia sopimuksia. "Minun täytyy ymmärtää täysin minulle esitettyjen tarpeiden tai ongelmien kaikki monimutkaiset yksityiskohdat. Vasta sitten voin muuttaa ne sopiviksi ratkaisuiksi. Tämä prosessi koostuu tavallisesti viidestä eri vaiheesta."

 

 

Muutoksen hallinta: haasteet

"Ensimmäisessä vaiheessa kartoitan ongelman. Sitten yritän määritellä ongelman ja löytää ratkaisun. Kun olemme löytäneet ja varmistaneet ratkaisun - kaikkien asianomaisten osapuolten kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen - autan sen toteutuksessa ja tuen tiimiä asianmukaisella koulutuksella. Lopuksi olen vastuussa siitä, mitä kutsun jälkitueksi. Tämä tarkoittaa sitä, että varmistan, että kaikki toteutuksen jälkeen ilmenevät ongelmat, mukaan lukien virheet, korjataan nopeasti ja että luovutus projektitoimistosta yritykseen tapahtuu oikein."

"Huolehdin myös suunnittelusta ja budjetista. Työni vaikein osa on kuitenkin change management eli muutoksenhallinta. Tämä johtuu siitä, että digitaaliset ratkaisut vaativat usein käyttäjiä muuttamaan asenteitaan, varsinkin kun he ovat tottuneet suorittamaan tietyt tehtävät tietyllä tavalla. muutoksenhallinnan haastavuutta lisää se, että olen melko nuori, varsinkin kun ottaa huomioon miten paljon vastuuta minulla on, ja koska olen työskennellyt yrityksessä vasta vuoden ajan... "

Tavallinen työpäivä

Suuri osa Charlotten työpäivästä koostuu kokousten järjestämisestä ja johtamisesta: keskustellaan uusista tiedusteluista, tavataan mahdollisia toimittajia, ehdotetaan mahdollisia ratkaisuja, järjestetään koulutuksia ja työpajoja jne. Hänellä on paljon kontakteja Benelux-maiden eri osastoihin sekä muihin eurooppalaisiin tytäryhtiöihin. Hän käyttää myös paljon aikaa mahdollisten ratkaisujen etsimiseen ja tutkimiseen, jotta he voivat toimia ennakoivasti muuttuvassa ympäristössä.

Suurempi itseluottamus

"Ei ole epäilystäkään siitä, että olen oppinut paljon sen jälkeen kun aloitin työt täällä VIE:ssä. Air Liquide on yritys, joka kehittää jatkuvasti uusia tuotteita, sovelluksia ja prosesseja. Siksi minun täytyy seurata innovaatioita ja niiden mahdollisia sovelluksia ja syventää tietämystäni erityisesti teknisen puolen osalta. Mutta olen myös oppinut paljon sosiaalisesti. Olen saanut enemmän itseluottamusta, mikä tarkoittaa, että voin puolustaa mielipiteitäni paremmin. Aiemmin en aina luottanut johtamiskykyyni, mutta nyt tiedän, että kyse on rohkeudesta uskaltaa."

"Yksi VIE-ohjelman vahvuuksista on se, että se antaa vastuuta nuorille vastavalmistuneille ilman, että heillä on oltava aikaisempaa kokemusta kyseisestä alueesta. Olen hyötynyt siitä, ja olen kiitollinen saamastani tilaisuudesta."

VIE:stä pysyvään työhön?

"Air Liquidessa on hienoa työskennellä useista syistä. Minulle on etua siitä, että yritys houkuttelee ihmisiä, joilla on erilaisia koulutustaustoja ja työkokemuksia. Yhtiö uskaltaa myös antaa merkittäviä tehtäviä nuoremmille työntekijöille. Toinen etu on se, että täällä saa olla omia mielipiteitä ja päättää itse, miten projekti hoidetaan. Luovuutta ja aloitteellisuutta kannustetaan. Lisäksi yhteistyö kollegojeni kanssa toimii hyvin - työryhmääni kuuluu kuusi henkilöä. Autamme jatkuvasti toisiamme luovilla ehdotuksilla siitä, miten voimme ratkaista ongelmat, joiden parissa työskentelemme. Joskus se auttaa minua eteenpäin, että joku ehdottaa toista näkökulmaa, jota en itse tullut ajatelleeksi."

"Haluan jatkaa uraani Air Liquidessa VIE-sopimuksen jälkeen. Sekä siksi, että nautin työskentelystä täällä että siksi, koska Air Liquide tarjoaa miellyttävän työympäristön, jolle on tunnusomaista toisten kunnioittaminen. Se on yritys, jossa syntyy koko ajan uusia ideoita ja innovaatioita. Tulee aina olemaan paljon haasteita, jotka haluan voittaa."

Valmis hakemaan VIE-ohjelmaan?

Kysyttävää? Ota yhteyttä, mieluiten englanniksi, niin autamme sinua!

Lue lisää Air Liquidesta

Air Liquide on fantastinen työpaikka, jossa voit kehittää potentiaaliasi. Lue lisää uramahdollisuuksistasi kotisivuiltamme.

Jaa