Johtava teknologia parantaa hygieniaa elintarvikkeiden käsittelyssä

Cryo Cabinet -kaapit on nimetty Hygienic Design Award -palkintoehdokkaiksi
Elintarvikkeet & Lääketeollisuus
|
11 huhtikuu 2019

Viranomaiset ja kuluttajat asettavat elintarviketeollisuudelle oikeutetusti yhä korkeampia hygieniavaatimuksia. Air Liquiden viimeisimmän sukupolven huipputeknisten Cryo Cabinet -kryokaappien myötä esitellään useita innovatiivisia tekniikoita, jotka täyttävät nämä vaatimukset optimaalisella tavalla.

Uudet Cryo Cabinet -kaapit on suunniteltu pakastamaan, pintapakastamaan ja jäähdyttämään suuria määriä elintarvikkeita nopeasti, turvallisesti ja tehokkaasti. Tätä silmällä pitäen olemme tehneet kaikkemme, jotta kaapit ovat mahdollisimman hygieenisiä. Työmme on myös onnistunut. Ranskan EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) nimesi uuden sukupolven Cryo Cabinet -kaapin 2017 Hygienic Design Award -palkinnon finalistiksi.

30 % suurempi tuotantokapasiteetti

Cryo Cabinet -kaapit, joita on saatavilla eri kapasiteeteilla, on suunniteltu elintarvike-erien jäähdytykseen ja pakastamiseen. Elintarvikevaunu asetetaan kaappiin. Heti kun ovi sulkeutuu ja käynnistyspainiketta painetaan, nestemäinen typpi tai nestemäinen hiilidioksidi ruiskutetaan kaappiin pakastamaan, pintapakastamaan tai jäähdyttämään sisältö. Tämä prosessi on yleensä 30 % nopeampi kuin perinteisillä kaapeilla, mikä alentaa käsittelykustannuksia.

"Tavallisia pakastimia käytetään nykyisin runsaasti, mutta ongelmana on, että ne jäähdyttävät ja pakastavat tuotteet paljon hitaammin", Air Liquiden Business Developer and Field Sales, Food & Pharma Mats Nilsson sanoo. "Siksi ruokaan muodostuu suurempia jääkiteitä, jotka huonontavat useimpien elintarvikkeiden, kuten lihan, kalan, äyriäisten, hedelmien ja vihannesten, laatua."

Parhaat pisteet hygieniasta

"Cryo Cabinet -sarjan design perustuu EHEDG:n ohjeisiin. Siksi Cryo Cabinet -sarja on yksi markkinoiden hygieenisimmistä jäähdytin- ja pakastinsarjoista", Mats jatkaa.

"Kaapit on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja ne ovat kokonaan hitsattuja. Tällä vältetään monta saumaa, ruuvia ja mutteria, joihin lika voi tarttua. Myös kahvat, lukot ja saranat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kaapin sisäpuolella käytetään tavanomaisen 90°:n sijaan 45°:n kulmia. Ne ovat paljon helpompia puhdistaa, mikä minimoi riskin, että kaappiin jää epäpuhtauksia."

Viimeistä yksityiskohtaa myöten

”Oven sulkumekanismi koostuu vahvasta magneettitiivisteestä, joka on helppo irrottaa (patentti haettu). Magneetit sijaitsevat Cryo Cabinet -kaapin kehyksen takana, ja irrotettavassa tiivisteessä on ferriittinen ruostumaton teräsydin, jota magneetit vetävät ja pitävät paikoillaan."

”Myös puhallin ja kaasuimuri on optimoitu. Puhaltimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja niissä on hygieeniset kiinnikkeet ja erikoisvalmisteinen tiiviste. Imuri on sijoitettu niin, että mahdollinen kondenssivesi ei voi päästä kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa. Kaapeissa on helppokäyttöiset ja hygieeniset hallintalaitteet, jotka on helppo pitää puhtaana ja kunnossa."

Kokonaisratkaisu

Cryo Cabinet -sarja on osa Air Liquiden Nexelia-sarjaa. Jäähdytykseen ja pakastukseen suunniteltu Nexelia on kokonaisratkaisu, joka sisältää Air Liquiden ALIGAL-elintarvikekaasut, sovelluslaitteet ja teknisen tuen sekä räätälöidyn Performance Service -ohjelman, joka optimoi prosessisi.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Mats Nilsson, Business developer & Field Sales, Food & Pharma

Jaa