"Vaihtamalla Air Liquiden ARCAL R1-2 -seokseen pystyimme suurentamaan tuotantonopeutta ja parantamaan laatua!"

01/07/2021

BH Svets
Pienet muutokset toivat merkittäviä parannuksia.

BH Svets AB on yksityisomistuksessa oleva ruotsalainen yritys, joka sijaitsee Habossa, pienessä kaupungissa hieman yli 10 kilometriä Jönköpingistä pohjoiseen. Yritys on erikoistunut valmistamaan korkealaatuisia hitsaustöitä muun muassa EatGood Sweden AB:lle, joka myy terveelliseen friteeraukseen käytettäviä uuneja.

EatGood Sweden AB markkinoi Lightfry-uuneja, jotka perustuvat niin kutsuttuun  Air Fry -teknologiaan, joka tarkoittaa, että ainekset friteerataan höyryllä ja kuumalla ilmalla rasvan sijaan. Uuneja käytetään ravintoloissa, suurkeittiöissä, baareissa ja kahviloissa, ja niitä myydään Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja pian myös Etelä-Amerikassa.

Hapetus vaatii jälkikäsittelyä

BH Svets AB osallistuu eri Lightfry-mallien valmistukseen, tarkkaan ottaen uunien eri osien yhteen hitsaukseen. "Kun aloitimme uunien hitsauksen, käytimme suojakaasuna puhdasta argonia", BH Svetsin omistaja Benny Honkala kertoo. "Se toimi hyvin, mutta pitkällä aikavälillä koko työprosessi muuttui aikaa vieväksi, koska puhdasta argonia käytettäessä tarvitaan paljon jälkityötä teräkseen hitsauksen aikana syntyvien hapettumien poistamiseen."

Pienet muutokset toivat merkittäviä parannuksia

Siksi Air Liquiden hitsausasiantuntija Stefan Hjelm ehdotti, että BH Svets valitsisi ARCAL R1-2 -​kaasuseoksen puhtaan argonin sijasta. Kaasuseoksessa on 97,6 % argonia ja 2,4 % vetyä (H2), ja vaikka muutos tuntuu pieneltä, hitsaustulos parani huomattavasti.

BH Svets

"Hapettumista ei ole enää esiintynyt sen jälkeen, kun aloitimme ARCAL R1-2:n käytön", Benny Honkala jatkaa. "Jälkikäsittelyn tarve on siis vähentynyt, mikä tarkoittaa, että säästämme aikaa ja rahaa. Uunien hitsaussaumat ovat kauniimpia, mikä tekee lopputuotteesta houkuttelevamman. Voin todellakin vahvistaa, että vaihtamalla Air Liquiden ARCAL R1-2 -seokseen paransimme merkittävästi sekä tuotannon nopeutta että laatua."

BH Svets AB on ollut Air Liquiden asiakas 1980-luvulta lähtien, jolloin yhtiö aloitti toimintansa. "Olemme käyttäneet Air Liquidea alusta alkaen. Yhteistyö on aina toiminut hyvin, ja olemme erittäin tyytyväisiä Air Liquidelta saamaamme tekniseen tukeen", Benny Honkala toteaa.

Ilma on uusi öljy

Takaisin Eatgood Swedeniin! Yrityksen verkkosivuilla kerrotaan, että sen liikeideana on "kehittää teknologioita ja tuotteita, jotka mahdollistavat perinteisten elintarvikkeiden terveellisemmän valmistuksen ruoaksi ilman, että ihmiset joutuvat muuttamaan tapojaan”.

Lightfry-uuneissa ei käytetä friteerausöljyä.  Lightfry-uunissa paistettujen ranskalaisten maku tai rapeus eivät eroa perinteisessä uppokeittimessä öljyssä paistetuista ranskalaisista perunoista. Ero on siinä, että Lightfry-uunissa valmistetut ranskalaiset perunat sisältävät lähes 60 % vähemmän rasvaa. Lightfry-uuni on myös erittäin nopea, ja sitä voidaan käyttää myös friteerattujennaposteltavien, kuten mozzarellatikkujen, kananuggettien ja monien muiden elintarvikkeiden valmistukseen. Uunin käyttöön ei myöskään sisälly niitä riskejä, joita liittyy uppokeittimiin, joissa käytetään kiehuvaa öljyä. Uunille riittää yksinkertaisempi ja halvempi ilmanvaihtoratkaisu, ja se on myös kustannustehokkaampi (ei kuluta öljyä ja pienempi sähkönkulutus). Lisäksi ilmafriteerattu ruoka on ehdottomasti terveellisempää loppukäyttäjille.

Lue lisää ARCAL-kaasuista

ARCAL R1-2 -seos on vain yksi monista Air Liquiden ARCAL-suojakaasuista, joita käytetään MIG-, MAG- ja TIG-hitsaukseen. ARCAL-valikoimaan sisältyy neljä standardoitua tuotetta, jotka kattavat suuren osan tavallisimmista hitsaussovelluksista. Lisäksi siihen sisältyy Technical line -tuotelinja, jonka kaasuseokset on tarkoitettu tiettyihin sovelluksiin. Yksi näistä on ARCAL R1-2. Kaasut toimitetaan eri kokoisissa kaasupulloissa, jotka on varustettu Air Liquiden innovatiivisilla SMARTOP-, ALTOP- ja EXELTOP-venttiileillä.

Ota yhteyttä