Kertakäyttöpulloja on helppo käsitellä ja kierrättää

04/11/2019

CALGAZ
Air Liquide -yhtiö Calgazilla on laaja valikoima kertakäyttöpulloja muun muassa kaasuilmaisimien kalibrointia varten.

Kun teollisuuden ja laboratorioiden työntekijät käsittelevät myrkyllisiä, palovaarallisia tai räjähtäviä kaasuja, on hyvin tärkeää huolehtia työympäristön turvallisuudesta ennakoivasti esimerkiksi käyttämällä hyvin toimivia kaasuilmaisimia.

Työpaikoilla, joilla käsitellään tällaisia kaasuja, täytyy ehdottomasti käyttää kaasuilmaisimia, jotka varoittavat epäterveellisen korkeista myrkyllisten, palovaarallisten tai räjähtävien kaasujen pitoisuuksista tai ilman alhaisesta happipitoisuudesta. Kaasuilmaisimet toimivat kuitenkin täysin luotettavasti vain, jos niitä testataan ja huolletaan säännöllisin väliajoin.

”Kaasuilmaisimia valmistavat yritykset käyttävät usein erikoiskaasuseoksia ilmaisimien kalibroinnissa”, kertoo Emmanuel Rothan-Cederberg, joka työskentelee Offer Design Managerina Ruotsin Air Liquidella. ”Vuosien mittaan valmistajat ovat käyttäneet erilaisia kalibrointimenetelmiä, kuten itsekalibrointia ja kalibrointia kaasugeneraattoreiden kaasulla, mutta useimmat valmistajat suosivat edelleen pulloissa olevia kalibrointikaasuja.”

Calgaz

Luotettava ja helppokäyttöinen ratkaisu

”Pienissä kertakäyttöpulloissa säilytettävien kalibrointikaasujen käyttö on osoittautunut hyväksi menetelmäksi, koska pullojen käsittely on hyvin helppoa. Air Liquide -konserniin kuuluva Calgaz on ollut tärkeässä roolissa kertakäyttöpullojen kehittäjänä ja toiminut markkinoilla tienraivaajana jo 1980-luvulta alkaen. Air Liquide tekee yhteistyötä suurimpien kaasuilmaisinvalmistajien kanssa, joten pystymme toimittamaan ilmaisimiin aina oikeanlaatuista kalibrointikaasua. Tämä tekee päivittäisestä työstä turvallista teollisuuden ja laboratorioiden työntekijöille, jotka kantavat näitä ilmaisimia mukanaan.”

Miksi kertakäyttöpullo?

Kertakäyttöpullot ovat pieniä, kevyitä ja helppokäyttöisiä. Niitä voidaan siksi käyttää kalibrointiin myös esimerkiksi kentällä, pienissä korjaamoissa ja laboratorioissa. Sekä pullo että venttiili valmistetaan kokonaan alumiinista tai teräksestä, jotka on helppo kierrättää lähimmässä kierrätyspisteessä. Pullot eivät myöskään vaadi vuokrasopimuksia, ja niiden kuljettaminen on edullista.

Kertakäyttöpullot voidaan kuljettaa lentorahtina, koska niissä on vain pieni määrä kaasua ja pieni paine. Pullot voidaan siis kuljettaa kaikkialle maailmaan nopeasti ja turvallisesti.

50 000 kertakäyttöpulloa kuukaudessa

”Konserniimme kuuluva Calgaz tunnetaan nopeista toimituksistaan. Yritys tarjoaa hyvin laajan kaasuseosvalikoiman myös Air Liquiden pohjoismaisille asiakkaille, kuten Norjan öljynporauslautoille. Monia tuotteita on valmiina varastossa, ja ne lähetetään usein jo tilauspäivänä! Viime vuonna Calgaz toimitti 50 000 kertakäyttöpulloa kuukaudessa kaikkialle maailmaan, muun muassa kolmelle suurimmalle Pohjoismaissa toimivalle kaasuilmaisinlaitteiden valmistajalle.”

Kertakäyttöpulloja täytetään myös Air Liquiden yksiköissä Kungsängenissä (Ruotsissa), Stoke-on-Trentissä (Englannissa) ja Bredassa (Hollannissa) 10–116 litran kaasumäärillä.

Onko kertakäyttöpulloilla myös muita käyttöalueita?

”Myös muilla markkinoilla on kiinnostusta kertakäyttöpulloihin. Pullojen suosio kasvaa laboratorioissa, koska ne vievät vähemmän tilaa verrattuina perinteisiin kaasupulloihin, joissa on korkea paine. Kertakäyttöpulloja on helppo käsitellä, eikä vuokrasopimuksia tarvita. Koska meillä on tarjota pieniä kaasumääriä sisältäviä pulloja, tutkijat voivat käyttää edullisesti myös kalliita erikoiskaasuja, kuten ksenonia, kryptonia ja neonia. Toimitamme kuitenkin tämäntyyppisissä pulloissa myös vakioseoksia, jotka sisältävät viitekaasuja kromatografeihin ja muihin analyysi-instrumentteihin”, sanoo Emmanuel lopuksi.

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä