Kriittiset PEMS-kaasujen toimitukset

10/12/2019

delivery PEMS gases
Air Liquiden päästömittauspalvelut ovat autonvalmistajille korvaamaton tuki

Valpas ja osaava kumppani, joka on täysin perillä niistä vaatimuksista, joita päästömittauksiin aidoissa ajo-olosuhteissa kohdistuu ja joka suorittaa tehtävänsä tehokkaasti, ammattimaisesti ja täsmällisesti, voi olla kullanarvoinen. Juuri tätä Air Liquide tarjoaa päästömittauksiin.

Pakokaasutestausta aidoissa olosuhteissa

Useita autonvalmistajia vuonna 2015 riepotelleiden autoteollisuuden päästöskandaalien jälkeen monien EU-maiden viranomaiset ovat käyneet testausprosessit läpi. Perinteisen konepajalla tehtävän testauksen lisäksi lainsäädäntö keskittyy nyt todellisiin testeihin kaikenlaisilla teillä: kaupunkiajossa, maantieajossa ja moottoriteillä. Todellisia päästöjä seuraavan testin toteutus vaatii kannettavan päästömittauslaitteiston (Portable Emission Measuring System, PEMS) asennusta testattavaan ajoneuvoon.

Päästötasoja mitataan ajoneuvon ollessa liikkeessä. Mittaustarkkuuden maksimoimiseksi vaaditaan erikoiskaasuja erittäin herkkien instrumenttien kalibrointiin. Testaus on usein aikataulutettua, joten työn suorittamiseen on vain rajallinen aikaikkuna. Kaasujen toimitus oikeaan paikkaan oikeaan aikaan on silloin ratkaisevaa.

“... tärkeä osa testien toteutusta”

Jaguar Land Roverin PEMS-testauksen tiimi arvostaa Air Liquiden tarjontaa, ja yhtiön edustaja kertoo, miten tärkeää se on yrityksen toiminnalle: ”Testauslaitteemme vaativat erityisiä täsmäkaasuja, joita ilman emme voisi tehdä tarkkoja testejä.  Näiden kaasujen saatavuus tarvittaessa oikean laatuisina on tärkeä osa testien toteutusta.”

Testejä suoritetaan useissa eri maissa ja Air Liquide käyttää siksi erityiskuljetuksia kaasujen toimitukseen eri puolille Eurooppaa, kuten Itävaltaan, missä tehdään talvitestausta, tai Espanjaan, missä suoritetaan kesäolojen pakokaasutestaus. Air Liquiden käyttö kaasuntoimittajana merkitsee asiakkaalle sitä, että tämä voi luottaa toimitusten tulevan oikeaan paikkaan ajallaan, niin että autonvalmistajan kansainvälisten testiohjelmien aikataulut pitävät.

Air Liquiden kokenut logistiikkatiimi on hyvin perillä ADR- ja IMO-kuljetusmääräyksistä ja osaa navigoida eri maiden lainsäädäntöviidakossa. Air Liquiden PEMS-kaasuilla on sertifikaatti siitä, että ne täyttävät Euro 6D, Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP) ja US EPA 1065 -standardien määritykset.

Korvaamaton apu

Henkilökunnan ja ajoneuvojen kuljetus testipaikoille on jo itsessään riittävän suuri haaste, ja Jaguar Land Rover näkee Air Liquiden metodissa selvän edun: ”Air Liquiden tuki on korvaamaton apu, koska testaushenkilöstömme voi suorittaa PEMS-testejä tarvitsematta stressata kaasupullotoimituksista.”

Haluatko tietää lisää päästötestauksen erikoiskaasuista?

 

Ota yhteyttä