Intohimona kestävä kehitys ja ensiluokkaiset lihatuotteet

29/07/2020

Ole's in FInland
Ole´s käyttää hiilidioksidineutraaleja Green Origin -kaasuja jäähdyttämiseen ja jäädyttämiseen.

Suomen Edsevössä sijaitseva Ole´s on perheyritys, joka valmistaa korkealaatuisia hampurilaispihvejä ja kebabtuotteita. Ole’sin tuotteita myydään tukkuliikkeille, ravintoloille ja hampurilaisravintoloille kaikkialla Suomessa. Ole’s näkee kestävän kehityksen tärkeänä ja he ovatkin tuoneet markkinoille ensimmäisen ilmastoneutraalin pihvin.

Ensimmäinen ilmastoneutraali pihvi

”Olemme tuoneet markkinoille ensimmäisen ilmastoneutraalin pihvin”, kertoo Ole’sin toimitusjohtaja Joel Snellman. “Olemme arvioineet pihvimme ilmastovaikutuksen  laskemalla yhteen sekä tuotannon että kuljetuksen hiilidioksidipäästöt. Tämä sisältää kaikki raaka-aineet, joita käytetään tuotannossa, sekä pakkausmateriaalit.”

”Air Liquiden Green Origin -kaasut sopivat täydellisesti tämän ainutlaatuisen pihvin tuotantoon, sillä kaasut valmistetaan uudistuvalla energialla ja hiilidioksidipäästöt ilmastokompensoidaan 100-prosenttisesti. Luonnollisesti Green Origin -kaasut sopivat mainiosti myös meidän kokonaisvaltaiseen strategiaamme toimia ilmastoneutraalilla tavalla, ja ne antavat positiivisen signaalin asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme ympäristövastuustamme.”

”On myös tosiasia, että korkealaatuinen, maistuva ruoka vaatii laadukkaat raaka-aineet”, jatkaa Joel Snellman. ”Hyvä maaperä ja ilmasto ovat laadukkaiden raaka-aineiden perusta. Toisin sanoen pellolta tulevien raaka-aineiden ja lautasella olevan lopputuloksen yhteys on vahva. Lähestymme tätä yhteyttä myös toisesta näkökulmasta. Näemme, että hyvän pihvin on voitava myös edistää hyvää maaperää ja hyvää ilmastoa. Tämän vuoksi kaikki tuotteemme valmistetaan ottamalla huomioon ympäristö ja ilmasto.”

Naapureiden innoittamana

”Vuonna 2015 rakensimme uuden ympäristövastuullisen tehtaan, joka auttaa meitä pienentämään ilmastovaikutustamme”, jatkaa Joel Snellman. “Yksi näistä toimenpiteistä on, että otamme talteen tuotanto- ja varastotilojemme jäähdytyksestä jääneen hukkalämmön, ja hyödynnämme sen muiden tilojen lämmitykseen”.

Samana vuonna alkoi Ole´sin ja Air Liquiden yhteistyö.  Air Liquide oli tuttu jo ennestään, mutta yhteistyö alkoi vasta sen jälkeen kun Air Liquiden edustaja vieraili naapuriyhtiössä ja antoi samalla neuvoja Ole`sille heidän laitteistaan.  Ole’s ymmärsi nopeasti Air Liquiden asiantuntemuksen merkityksen. Tämä johti hyödylliseen yhteistyöhön, joka tarkoittaa tänä päivänä paljon enemmän kuin vain kaasujen toimitusta.

Ole's hamburger patties

”Halusimme asentaa uudelle tehtaallemme parannetun ja modernin jäähdytys- ja jäädytysjärjestelmän, josta keskustelimme Air Liquiden kanssa. He vakuuttivat meidät teknisellä asiantuntemuksellaan, mikä auttoi meitä valitsemaan sopivan jäädytys- tunnelin ja jäähdytystekniikan tarpeisiimme. He auttoivat meitä myös koeajoissa ja prosessin optimoinnissa, saadaksemme sen toimimaan mahdollisimman kustannustehokkaasti.”

Lyhyempi jäähdytysaika nestemäisellä typellä

”Käytämme nestemäistä typpeä tuotteidemme jäädyttämiseen ja jäähdyttämiseen”, selventää Joel Snellman. “Opimme, että tuotteiden jäädyttäminen nestemäisellä typellä lyhentää jäädytysaikaa merkittävästi. Menetelmä estää veden kristallisoitumisen tuotteessa ja säilyttää näin tuotteiden solurakenteen. Tämä parantaa tuotteen laatua.“

“Perinteisellä menetelmällä jäädytys vei kaksi tuntia, kun taas typpeä käyttämällä se vie vain neljä minuuttia. Tämä on tehnyt tuotantoprosessista kustannustehokkaan sekä vähentänyt myös hävikkiä.”

Ota yhteyttä