Green Origin -kaasu – itsestäänselvä valinta Kraton Chemicalille

20/09/2021

Kraton Chemical
Kraton on yksi ensimmäisistä Green Origin ympäristövastuullista kaasua käyttävistä Air Liquiden asiakkaista Suomessa.

Mäntyöljy jalostuu maalien, voiteluaineiden ja liimojen raaka-aineeksi. Hartsin ja mäntyöljyn tuotantoprosessissa tarvitaan nestemäistä typpeä.

Kraton Chemical biojalostaa raakamäntyöljystä erikoiskemikaaleja Oulussa. Raakamäntyöljy tislataan ja jalostetaan rasvahapoksi, hartsiksi ja hartsiesteriksi sekä mäntypieksi. Nämä teolliset tuotteet myydään asiakkaille, jotka käyttävät niitä mm. maaleissa, liimoissa, voiteluaineissa, autonrenkaissa, painoväreissä ja puhdistusaineissa.

Green Origin -nestemäinen typpi käytössä kaikkialla prosessissa

“Mäntyöljyn ja hartsin jatkojalostuksen eri tuotantovaiheissa käytämme Air Liquiden puhdasta nestemäistä typpeä, joka on tuotettu ja toimitettu ilmastovastuullisesti” kertoo Kaihlaniemi.

Kraton on ensimmäisiä Green Origin -konseptin implementoineita Air Liquiden asiakkaita Suomessa.

“Kratonilla kestävä kehitys on toiminnan ydin, kun täytämme lupaustamme Sustainable Solutions. Endless Innovation™. Kraton arvioi jatkuvasti toimittajiaan ja heidän tuotteitansa ympäristöarvojen näkökulmasta ja Green Origin on osa tätä mittaristoa”.

“Selkeän konseptin lisäksi, saamme vuosittaisen yhteenvedon käyttämiemme kaasumäärien aiheuttamasta hiilidioksidipäästöjen kompensaatiosta, mikä kertoo meille selkeästi hyvitetyn hiilidioksidin määrän. Kratonille se on osa kestävän kehityksen arvoketjua” tarkentaa hankintapäällikkö Mika Korteniemi.

“Olemme mukana myös muissa kestävän kehityksen ohjelmissa, kuten Together for Sustainability (TfS) ja Responsible Care®”.

Mäntyöljy on osa metsäteollisuuden arvoketjua

Mäntyöljyllä korvataan fossiilisia raaka-aineita, kuten maaöljyä ja hiilivetyjä lopputuotteissa. Kraton hankkii sellunkeiton sivutuotteena syntyvän raaka-aineensa Suomen sellutehtailta mm. naapuritontilla sijaitsevasta, sekä Pohjois-Ruotsista, Venäjältä ja USA:sta.

“Mäntyöljyn jatkojalostus on osa metsäteollisuuden arvoketjua ja siten älykästä ja kestävää biotaloutta, koska niukasta raaka-aineesta saadaan maksimaalinen hyöty. Raaka-aine on uudistuvaa ja prosessissa syntyy vähän jätettä. Esimerkiksi dieseliin voidaan lisätä biopohjaista voiteluainetta parantamaan polttoaineen voiteluominaisuuksia” kertoo Kraton Chemicalin Oulun tehtaan tekninen päällikkö Erkki Kaihlaniemi.

“Yleisesti sanottuna biopohjaiset ratkaisut voivat parantaa tuotteiden suorituskykyä pienemmillä kasvihuonekaasupäästöillä, sekä vähentävät syntyvän jätteen määrää lisäämällä materiaalien uudelleenkäyttöä ja kierrätettävyyttä”, lisää Kaihlaniemi.

Kraton Chemical Oy on osa maailmanlaajuista yrityskokonaisuutta

Kraton Chemical Oy on osa kansainvälistä Kraton Corporation -konsernia. Kraton Corporation kehittää, valmistaa ja markkinoi biopohjaisia teollisuuskemikaaleja ja erikoispolymeerejä maailmanlaajuisesti. Kraton Chemical Oy Oulussa työllistää n. 120 työntekijää.

Ota yhteyttä