Uusimmat artikkelit
14 joulukuu 2022
GroPro AB sijaitsee “Ruotsin hernepääkaupungissa” Bjuvissa. Liity seuraamme ja tapaa GroPron toimitusjohtaja Bengt Persson, joka on kiertotalouden kehityksen uranuurtaja elintarvikealalla, ja lue miten Green Origin -kaasu auttaa rajoittamaan hiili-intensiteettiä elintarviketuotannossa.
18 lokakuu 2022
Marcel Magér, Sales Director E&P/M&P Denmark & Norway at Air Liquide and Brian Rudolph, Group Purchasing Manager at Steel Products
14 kesäkuu 2022
Air Liquide on käynnistänyt useita kunnianhimoisia pitkän aikavälin aloitteita osana konsernin suunnitelmaa energiamurrokseen sopeutumiseksi.
29 maaliskuu 2022
IKEAn tavaratalo Malmössä haluaa osallistua kiertotalouteen entistäkin enemmän, myös omien keittiöidensä toiminnan kautta. Mikä voisi olla paikallisempaa kuin oman salaatin viljely kehittyneen tekniikan ja ilmastofiksun kaasun avulla viljelylaatikossa suoraan tavaratalon pysäköintialueella?
20 syyskuu 2021
Mäntyöljy jalostuu maalien, voiteluaineiden ja liimojen raaka-aineeksi. Hartsin ja mäntyöljyn tuotantoprosessissa tarvitaan nestemäistä typpeä.
1 toukokuu 2021
Kestävän kehityksen mukainen työ ei enää ole vain näennäinen sivuhuomautus yrityksen verkkosivuilla tai vuosikertomuksissa. Suuri yleisö vaatii – ja ennen kaikkea planeettamme tarvitsee – lisää panostuksia yrityksiltä tänään. Kaikkien täytyy täydestä sydämestään ja tosissaan tehdä työtä kestävän tulevaisuuden hyväksi. Kaikkien niiden työpaikoillamme tehtävien pienten muutosten lisäksi yritys voi ottaa suuremman vastuun ja tehdä työtä jäsennellysti ja määrätietoisesti eteenpäin katsomalla. Air Liquide -konsernissa tarkastelemme sisäisiä prosessejamme ja tutkimme tuotteidemme ominaisuuksia ja sitä, miten voimme vaikuttaa kestäviin ratkaisuihin sekä tietysti keitä valitsemme toimittajiksemme ja yhteistyökumppaneiksemme.
22 huhtikuu 2021
LVIJ-teollisuudelle (lämmitys, ilmanvaihto, ilmastointi ja jäähdytys) asettaa jatkossa suuria haasteita eurooppalainen F-kaasuasetus, joka astui voimaan jo vuonna 2015. European Climate Change Program -ohjelmaan sisältyvän asetuksen tarkoitus on vähentää tiettyjen ilmaston lämpiämistä edistävien fluorattujen kasvihuonekaasujen päästöjä. Asetus vaikuttaa LVIJ-teollisuuteen, koska mm. lämpöpumpuissa, jäähdytys- ja pakastuslaitteistossa käytettävä kylmäaine on nyt vaihdettava uusasennuksen ja huollon yhteydessä sen suurien ympäristövaikutusten vuoksi.
5 helmikuu 2021
Hiilidioksidi on hyvä vaihtoehto vähemmän terveellisille kaasuille, kuten rikkihapolle ja suolahapolle, kun halutaan säädellä jäteveden pH-arvoa puhdistuslaitoksessa. Hiilidioksidia käyttävässä ratkaisussa työntekijöille ei aiheudu terveysriskejä. Lisäksi kaasun käsittely on helppoa, ja ratkaisu on edullinen ja ympäristön kannalta kestävä.
2 joulukuu 2020
Jopa 1,2 miljardia tonnia elintarvikkeita menee hukkaan joka vuosi maailmassa. Tämä ei ole hyvä asia, tarkasteleepa asiaa sitten eettiseltä tai taloudelliselta kannalta, koska tämän hävikin kustannukset ovat lähes 825 miljardia euroa vuodessa. Tätä taustaa ajatellen kaikki ruokahävikin vähentämistoimenpiteet ovat tervetulleita.
12 lokakuu 2020
Sopivien pakkausten valinta ja muotoilu elintarvikkeille ei ole mikään helppo tehtävä, etenkään sen takia, että pakkauksen laatu ja ulkoasu vaikuttavat tuotteen houkuttelevuuteen merkittävästi. Yksi tärkeimmistä laatuparametreista on tietenkin säilyvyys. Pidemmästä säilyvyysajasta on luonnollisesti hyötyä paitsi valmistajalle, myös kuluttajalle.
29 heinäkuu 2020
Suomen Edsevössä sijaitseva Ole´s on perheyritys, joka valmistaa korkealaatuisia hampurilaispihvejä ja kebabtuotteita. Ole’sin tuotteita myydään tukkuliikkeille, ravintoloille ja hampurilaisravintoloille kaikkialla Suomessa. Ole’s näkee kestävän kehityksen tärkeänä ja he ovatkin tuoneet markkinoille ensimmäisen ilmastoneutraalin pihvin.
28 toukokuu 2020
Tänä päivänä useimmille yrityksille ympäristöstä huolehtiminen on tärkeää. Tämä perustuu toisaalta aitoon huoleen ympäristöstä ja pyrkimyksestä yhä kestävämpään kehitykseen, toisaalta myös strategisiin päätöksiin täyttää asiakkaiden kasvavat vaatimukset saada tuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Air Liquiden liiketoiminnassa ympäristöstä huolehtiminen on aina ollut tärkeässä roolissa, minkä vuoksi Green Origin -konsepti kehitettiin.
17 huhtikuu 2020
Monet yritykset keskittyvät ympäristöön ja kestävään kehitykseen, ja yksi tärkeimmistä kysymyksistä on, mitä yritys voi tehdä hiilidioksidipäästöjensä vähentämiseksi.
10 tammikuu 2020
Tietokeskuksissa on paljon palvelimia yleensä suhteellisen ahtaissa tiloissa. Niissä on usein valtavan suuri lattiapinta-ala (yli 50 000 m² ei ole poikkeuksellista), ja suurimman osan siitä täyttävät pitkät rivit 19 tuuman telineitä, jotka ovat ylhäältä alas täynnä palvelimia. Samalla syntyy paljon lämpöä, joten tietokeskuksiin on asennettava tehokas jäähdytys.
16 elokuu 2019
Vielä hiljattain länsimaissa oli itsestään selvää, että yksi päivän aterioista sisälsi lihaa, eikä monikaan ollut kasvissyöjä. Tällä hetkellä sen sijaan yhä useampi valitsee osa-aikaisen sekasyöjän eli fleksaajan elämäntavan. Lihankulutus vähenee kestävämpien viljelykasvien ja enemmän kasviksia sisältävän ruoan hyväksi. Jopa maailman suurin pikaruokaketju McDonald's noudattaa suuntausta ja toi muutama vuosi sitten Ruotsissa ja Suomessa markkinoille ensimmäisen vegaanihampurilaisen, McVeganin.
11 helmikuu 2019
Köyhä tai rikas, yksityishenkilö tai yrittäjä – kaikkien on tärkeää ajatella, haluta ja toimia kestävällä tavalla. Kun lisäät elintarvikkeiden säilyvyyttä laadusta ja tuoreudesta tinkimättä, vähennät ruokahävikkiä.