"Tämä on tärkeä virstanpylväs urallani"

Simon Wiciak, Real-Time Engineer (VIE)
Henkilötarina
|
3 toukokuu 2019

Hän halusi alunperin ammattilaisjalkapalloilijaksi, mutta 18-vuotiaana Simon Wiciak vaihtoi alaa. Simon, joka on kotoisin pienestä kylästä lähellä Cognacia Ranskassa, suoritti sen sijaan insinöörin tutkinnon ja löysi Air Liquiden VIE-ohjelman.

"On hyvin selvää, että VIE-ohjelma on tärkeä virstanpylväs urallani. Se johtuu pääasiassa siitä, että Air Liquide kohtelee meitä täysiverisinä insinööreinä. Yhtiö kuuntelee, mitä minulla on sanottavaa ja analyysieni tuloksilla on todella vaikutusta. Tämä tarkoittaa, että olen jo oppinut enemmän kuin odotin. Ei pelkästään tekniikasta, vaan myös siitä, miten työskennellään tehokkaasti muiden kanssa. "

 

 

Kansainväliset tavoitteet

"Opiskellessani ECE:n insinööriohjelmassa (Ecole Centrale d'Electronique Paris), opiskelin kuusi kuukautta Kuala Lumpurissa Malesiassa, ja sitten opiskelin ja harjoittelin Querétarossa Meksikossa kokonaisen vuoden. Haluan todella tehdä uraa ulkomailla, joten minulle on suurta hyötyä siitä, että saan työskennellä Air Liquiden kaltaisessa kansainvälisessä yrityksessä."

Real-time engineer

"Työskentelen real-time-insinöörinä Air Liquiden Operations Control Centerissä (OCC) Brysselissä, Belgiassa. Koordinoimme ja hallinnoimme yhdessä ns. niin large industries -verkkoa, joka koostuu 2800 kilometristä kaasuputkia ja kaasusäiliöistä, joita käytämme suurimmille asiakkaillemme. Teemme sen mahdollisimman tehokkaaksi, jotta asiakkaamme voivat pitää kustannukset alhaalla ja voimme reagoida joustavasti tuotantotason muutoksiin. Joskus en ole täysin samaa mieltä tehtyjen päätösten kanssa, mutta voin ilmaista itseäni vapaasti ja näkemykseni käsitellään ryhmässä."

"Lisäksi koordinoin kahta pienempää osatehtävää kaupallista tehokkuutta käsittelevässä hankkeessa. Toisaalta haluamme käyttää kapasiteettiamme tehokkaammin, ja toisaalta haluamme tehdä älykkäämpiä päätöksiä epävarmojen tekijöiden perusteella. Tehtäväni on analysoida asiakkaiden kulutustottumuksia ja tuotannon luotettavuutta. Tätä varten olen kehittänyt tukimallin, joka voi tuottaa monia erilaisia skenaarioita."

Miksi Air Liquide?

"Esimieheni yrittävät saada minut osallistumaan kaikkiin kykyjäni vastaaviin projekteihin ja saan myös mahdollisuuden kehittyä koulutusten kautta. Yrityksessä vallitsevan kulttuurillisen monimuotoisuuden ansiosta olen oppinut käsittelemään ja hoitamaan projekteja eri tavoin. Työympäristö on miellyttävä, ja kaikkien odotetaan tekevän hyvää työtä ilman, että se tuntuu stressaavalta tai negatiiviselta. Minun mielestäni täydellinen tasapaino."

VIE (Volontariat International en Entreprises) on tarkoitettu vastikään maisterin tutkinnon suorittaneille Euroopan kansalaisille. Kansainvälisen harjoitteluohjelmamme avulla voit suorittaa harjoittelusi missä tahansa niistä 80 maasta, joissa Air Liquide harjoittaa liiketoimintaa! Lue lisää ohjelmasta täältä.

Oletko valmis hakemaan Air Liquiden VIE-ohjelmaan?

Kysyttävää? Ota yhteyttä, mieluiten englanniksi, niin autamme sinua!

Lue lisää Air Liquidesta

Air Liquide on fantastinen työpaikka, jossa voit kehittää potentiaaliasi. Lue lisää uramahdollisuuksistasi kotisivuiltamme.

Jaa